Wat is een kleine beurt?

Een kleine beurt is een standaard periodieke en kleine onderhoudsbeurt voor uw auto. Een kleine beurt is de ‘kleinere’ variant van de grote beurt. Tijdens de kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op een aantal punten en worden er een aantal onderdelen vervangen, zoals de olie en oliefilter. De kosten van een kleine beurt zijn lager dan de kosten van een grote beurt.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een kleine beurt

Bij de prijs van een kleine beurt is een standaard check aan uw auto inbegrepen. Tijdens een kleine beurt wordt daarom vaak een ‘kleine beurt checklist’ afgewerkt. Uw auto wordt op zo’n 30 punten gecheckt. Naast de inspectie, zijn er een aantal onderdelen die standaard vervangen worden.

Olie wordt ververst.
Oliefilter wordt vervangen.
Koelvloeistof wordt bijgevuld.
Ruitenwisservloeistof wordt bijgevuld.
Schokdempers worden gecontroleerd.
Accu en verlichting worden gecontroleerd.
Ruiten/ruitenwissers worden gecontroleerd.
Uitlaat en katalysator worden gecontroleerd.
De banden en het remsysteem worden gecontroleerd.

Wanneer is een kleine beurt nodig?

Wanneer een kleine beurt nodig is, kunt u bepalen op basis van de volgende regel: is uw auto 6 jaar of ouder? Dan heeft uw auto na iedere 15.000 kilometer een kleine beurt nodig. Komt u niet aan het aantal kilometers? Dan is het aan te raden één keer per jaar een kleine beurt te laten doen. Wanneer een kleine beurt nodig is voor nieuwere auto’s, wordt vaak aangegeven middels een signaal in het dashboard.

Houd u in de gaten wanneer de kleine beurt nodig is. Onderhoud aan uw auto is belangrijk, want zo voorkomt u dat u plotseling met een kapotte auto langs de weg komt te staan. Zo bespaart u geld.